To achieve great things, two things are needed;.............. a plan, and not quite enough time. (NOTE: MOST PHOTOGRAPHS ON THIS WEBLOG COPYRIGHT BY HANS KLOPPERT)

Sunday, August 12, 2007

CAVALIERS

AND SO IT GOES…………..
Muziek van Billy Joel,… misschien niet helemaal wat we van Cavaliers verwachten, maar hun kracht blijft in het visuele boek. Na een toffe trompetsolo als inleiding voor de show, gaat de rem eraf en rennen de Cavies over het veld in de opener.Er wordt door de ballad weer heel wat vanuit het publiek geroepen. Storend!regelmatig knielt de hornline of gaat er zelfs helemaal bij liggen. En dan gaat de vaart er weer in. Onvoorstelbaar hoe snel sommige figuren zich ontwikkelen en leden ineens vandaan komen. Valt overigens wel op dat ze vooral rennen als ze wat minder spelen. Veel afwisseling in het programma.Misschien iets minder spectaculair dan andere jaren, maar het blijft geweldig wat die lui doen!

PHANTOM REGIMENT

Muzikaal gezien blijft dit voor mij toch ieder jaar weer een topper. Ook nu met “On Air”, een programma over de “human and avian flight”, zoals in de aankondiging staat. Veel vleugels dus op het veld. Een gigantische ovaal op het veld vormt de opening set.Tof effect als de horns zich ijdens akkoorden om hun as draaien. Doet me een beetje denken aan de Blue Devils 2000 show, toen ze in Europa waren.Het witte uniform is in de loop van dit seizoen uitgebreid met een mooie aqua blauwe band. Hetzelfde patroon komt in de grote vleugels die de guard gebruikt terug.De ballad is de mooiste van dit seizoen! “Flower Duet” uit Lakme van Delibes, met een schitterend duet op fluglehorns. MOOI !!!!
De contraline leidt het volgende stuk (Suggestions Diabolique van Prokofiev) in. Aggressieve ritmes door het hele stuk heen. Veel accenten! Gaaf stereo effect. In dit nummer is ook de drumsolo verwerkt. Jammer dat ook Phantom de drumline veel stil laat staan.
Ook Phantom speelt een deel van Stravinsky’s “Firebird” ingeleid door een mooie baritone solo, waarna de melodie terugkomt in een trompetsolo, gevolgd door de hele hornline.Het vervolg heeft veel weg de opbouw in Overture 1812.De hornline rent over het veld…. Supergaaf slot!

SANTA CLARA VANGUARD

De opener wordt het hele eerste deel backfield gespeeld en is één van de beste inleidingen die ik dit jaar heb gehoord. De cymballine is altijd een genot om naar te kijken. veel visuals! Er wordt in de show vernuft gebruik gemaakt van de effen rode achterzijde van het uniformjasje tegen de witte band die op het voorpand zit. Als het corps een groot uitroepteken neerzet schreewut het publiek “EUREKA” (het thema van de show). Vanguard bouwt altijd een stil moment in de show in waarin het publiek normaal gesproken SCV roept. Dit jaar twee van zulke momenten in het programma. Dat SCV komt later.Het licht in het stadion is nu op zijn best!Met muziek van Ravel en Bela Barok is Santa Clara op eigen bodem (ook zal zijn ze van noord-Californië) een echte publiekslieveling.Geweldig mooi programma. Ze zijn hun dip weer helemaal te boven!De showfiguren vallen als puzzelstukjes in elkaar.Reacties van het publiek blijven natuurlijk niet uit als de hornline op de knieën zit en één pas uit de Bottle Dance doet en helemaal aan het einde als de cymballine de bekende V vormt.


CAROLINA CROWN

Eén van de absolute publiekslievelingen dit seizoen! “Triple Crown” is ook zo’n goed uitgebalanceerde fun-show.
Het kunstlicht is inmiddels aan en de lucht wordt wat donkerder. Optimaal dus!En ze gaan gelijk goed los, want het slotakkoord van de opening statement is me er eentje. Publiek komt van de banken!gave trompet runs! Vlotte afwisseling van harde en ronde vormen.Alles draait om paarden hier. Aaron Copland’s Red Pony is één van mijn favorieten.geweldige drillontwikkeling vanuit één lijn naar door elkaar kruisende trapeziums. Hoofdrol voor de mellophones!Perfecte intervallen in de grote arc, en wat een accoorden! gaaf!De barricade hekken die voorin het veld staan zijn nog niet gebruikt, maar daar komt verandering in. Er wordt een parcours uitgezet voor een heuse paardenrace als het corps William Tell Overture inzet. Twaalf rifles dragen een soort rokje in de kleuren van alle top-12 corps en gaan een race aan waarin uiteraard Carolina Crown wint van Cavies en BD. Zeker de slow motion krijgt veel reactie van het publiek. Eindfiguur is het bekende crown-logo.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home